U općinskoj vijećnici je u petak održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Motovun u novom sazivu. Sjednicu je sazvao i otvorio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Nenad Šćulac, a sjednici je nazočio i općinski načelnik Tomislav Pahović.

Od 9 vijećnika izabranih na izborima u Općinsko vijeće Općine Motovun ušlo je 5 vijećnika nezavisne liste koju je predvodio Tomislav Pahović (Elvis Linardon, Danijel Bon, Maja Drndić, Manuela Rabak i Patrick Pilat), 2 vijećnika s liste IDS-a (Sagnin Bellini i Loris Beletić) te s nezavisne liste uz nositelja Stefana Bertošu izabran je i Alex Bellini.

Nakon verifikacije mandata svih članova vijeća, sjednicom je predsjedao Elvis Linardon kao prvi izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najveći broj glasova.

Vijećnici su zatim položili prisegu i pristupili izboru predsjednika i dva potpredsjednika općinskog vijeća.

Jednoglasnom odlukom vijećnika za predsjednika je izabran Elvis Linardon, a jednoglasno su potvrđeni i potpredsjednici, nezavisni Danijel Bon i IDS-ov Sagnin Bellini.

Novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća se zatim obratio prisutnima zahvalivši se na ukazanom povjerenju i potpori.

Na kraju sjednice općinski načelnik Tomislav Pahović čestitao je svim izabranim vijećnicima, izražavajući poštovanje svima što su odlučili preuzeti odgovornost za budućnost Motovuna, jer je biti vijećnik prije svega čast i poziv kojim svi zajedno želimo pomoći našim sugrađanima za njihov bolji život, za njihovu bolju budućnost, za njihovu sreću i sreću njihove djece i unuka.

Pahović je posebno izrazio zadovoljstvo što su danas svi doneseni akti izglasani jednoglasno, kao zalog da ovo općinsko vijeće bude mjesto kulture dijaloga u kojem će se izabrani predstavnici, duboko svjesni svoje odgovornosti prema građanima koji su ih izabrali, trajno zalagati za raspravu temeljenu na stručnosti i znanju, usmjerenu zajedničkim vrijednosnim ciljevima.

Odluke neće uvijek biti jednoglasne, ali vjerujem da je vrijeme destruktivnosti i neprijateljski nastrojenog odnosa među suprotstavljenim skupinama konačno iza nas. - zaključio je Pahović, izvijestili su iz Motovuna. (iPress)