Gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem za dr. Yun Bae Kima, vlasnika biotehnološke kompanije "Designed Cells Co., Ltd", jednog od najuglednijih svjetskih stručnjaka u tom području i ujedno profesora na Chungbok National University u Koreji koji je u Pulu došao u pratnji prof.dr.sc. Dalibora Krpana, ravnatelja Poliklinike K-centar.

Gradonačelnik Zoričić tom je prigodom izrazio spremnost za aktivnim uključivanjem Pule u razvojne projekte, poput osnivanja medicinskog centra za personaliziranu medicinu i zdravstveni turizam.

Na prijemu se moglo čuti kako započinje realizacija projekta dogovorenog upravo s biotehnološkom kompanijom "Designed Cells Co., Ltd.", jednog od vodećih u razvoju tehnologije dizajniranja stanica iz matičnih stanica u svijetu.

Dr. Kim i dr. Krpan u sklopu boravka u Puli posjetit će Sveučilište Jurja Dobrile u Puli s kojim je, kao dio projekta planirano osnivanje Centra za istraživanje i razvoj inovativne tehnologije dizajniranja stanica.

„Premda je ovaj projekt primarno vezan za pulsko Sveučilište, vrlo je važan i za grad Pulu, jer otvara ogromne mogućnosti razvoja Pule kao sveučilišnog grada, a uklapa se i u projekt zdravstvenog turizma", poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Na prijemu u Komunalnoj palači bili su i predstavnik Sveučilišta Jurja Dobrile Krešimir Pavelić i predsjednik Uprave tvrtke Uniline Boris Žgomba. (iPress)