Prvi je dan nove školske godine. Za učenike 3. i 4. razreda Osnovne škole Kaštanjer treću godinu za redom nastava sutra počinje u zgradi pulskog Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici.

Nažalost i ove godine stotinjak djece na zelenim površinama oko zgrade dočekuje pseći izmet, smrad urina, korov i trava 'do koljena'.

E sada, kome se žaliti? Školi, Gradu Puli, komunalnom redarstvu, Herculanei, vodstvu Pučkog otvorenog učilišta. Naime, zelena površina uz desnu stranu zgrade je javna površina, a ograđeno “dvorište“ s lijeve strane zgrade pripada Pučkom otvorenom učilištu.

Gradska površina, koja već godinama služi kao javni wc za pse, a po stanju u kojem je reklo bi se za sve četveronožne ljubimce Kaštanjera, i jutros je, unatoč jasno istaknutim znakovima zabrane vršenja nužde za pse, prepuna izmeta i nepodnošljivog smrada urina. Nažalost, za nekulturu pojedinih stanovnike ovoga grada pomoći jednostavno nema, ali pokoje pojavljivanje komunalnog redara i novčana kazna dobro bi došla.

S druge strane 'dvorište' Otvorenog učilišta zaraslo je u korov i travu kao da sutra ne postoji.

Iako Grad Pula Pučkom otvorenom učilištu za najam zgrade, režije i spremačicu mjesečno plaća pozamašnu svotu, pretpostavljam da je 'dvorište' omaškom izostavljeno iz Ugovora i tako postalo ničija zemlja, budući se ta površina pokosi i uredi uglavnom tek nakon prigovora roditelja.

U svakom slučaju tužno, ružno i sramotno. Jedino me tješi činjenica da djeci malo za sreću treba, a to je ponovo vidjeti svoje razredne prijatelje. A nama roditeljima ostaje i dalje borit se protiv korova i govana, strugati ih s tenisica, lopti, vijača i ostalih rekvizita s kojima se djeca igraju tijekom odmora u 'školskom dvorištu', piše ogorčena mama. (iPress)