Raspored programa Istarskog narodnog kazališta za naredni tjedan u kojem se ujedno obilježava i Dječji tjedan s dvije predstave za djecu, te jednom komedijom za građane.

U ponedjeljak, 3. listopada je na rasporedu predstava za djecu „BESKRILCI U OBLACIMA“ autorice i koreografkinje Andree Gotovina, a predstave će se održati u 9.30, 11 i u 18 sati, zatim idućeg dana, u utorak 4. listopada, na repertoru će biti „VRTULJAK“ autorice i redateljice Marijane Peršić i Leonarde Sep, također predstava za djecu - koja će se održati u 9.30, 11 i 18 sati.

Jutarnji termini ovih izvedbi su u organiziranoj su posjeti i ulaznice su gratis.

Za izvedbe  u 18 sati, namijenjene djeci u pratnji roditelja, cijena ulaznice je 25 kuna.

Opširnije o predstavama:

VRTULJAK je dječja predstava koja kroz igru šest likova, uz ritam pokreta i teksta progovara o bitnim pitanjima odrastanja, sudjelovanja u društvu, o poteškoćama ili lakoćama koje to nosi. Koristeći elemente dječjih igara i brojalica ovo je predstava u kojoj likovi pripovijedaju scenskom igrom iz perspektive djeteta i nastala je u suradnji s izvođačima, polaznicima Dramskog i plesnog studija INK-a.

Redateljice: MARIJANA PERŠIĆ i LEONARDA SEP

Izvođači/ce: Mark Marić/Vito Floričić, Klara Pavlović/Natali Milovan,

Petra Kovačić/Gaia Stojšić, Tea Stupar/Katja Honović, Marko Kozlica/Ive Udovičić,

Filip Bilić/Karlo Nemet

Autorica glazbe i teksta songa “Vrtuljak”: LEONARDA SEP

Scenografkinja: LENA MODRUŠAN

Kostimografkinja: VESNA ŠUPUT

Oblikovatelj rasvjete: DARIO DRUŽETA

UZRAST: 3+

TRAJANJE: 35 - 40 min

BESKRILCI U OBLACIMA je plesna predstava za djecu i odrasle snažnog vizualnog i zvukovnog doživljaja koja publiku uvodi u unutarnji mikrosvijet. U tom mikrosvijetu upoznajemo život, kretanje i habitus kukaca. Promatrajući taj svijet kukaca i transformacijom istog u ljudsko tijelo svjedočimo zanimljivom i izazovnom tjelesnom vokabularu.

Autorica i koreografkinja: ANDREA GOTOVINA

Izvođači/ce: LUCIJA BLAGONIĆ, MARK MARIĆ, NOA PAVLINOVIĆ, PETRA

MOHOROVIĆ, SAŠA MARKOVIĆ, ZORA CVIJANOVIĆ

Bivši izvođači/ce i suradnici/ce na pokretu: ALJA ERJAVEC, KARLA MEDAKOV/NOA

PAVLINOVIĆ, LANA CRNOGORČIĆ, MARK MARIĆ, MIRJANA ANDRIĆ, NINA

PERUŠKO/MICHELLE SALOME KURSAR.

Autor glazbe i zvuka: CARLOS ANDRES FAGIN

Kostimografkinja: DESANKA JANKOVIĆ

Oblikovatelj rasvjete: DARIO DRUŽETA

UZRAST: 3-12 godina

TRAJANJE: 35-40min

U srijedu, 5. listopada u Istarskom narodnom kazalištu na rasporedu će biti komedija za građane 'JEL' TAKO, ZORANE?', a predstava će početi u 20 sati.

Autorica priče: Tanja Mravak

Adaptacija priče, dramaturgija i režija: Tamara Damjanović

IGRAJU: Ecija Ojdanić, Vedran Mlikota, Ivan Čuić, Iva Kraljević, Iva Šimić Šakoronja

Predstava Kazališta Moruzgva u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku rađena je po književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova Jel’ tako, Zorane? napisala upravo za tu svrhu. Priča, a tako i buduća predstava, u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti. Upravo je prepoznavanje na ljudskoj osnovi jedna od bazičnih kvaliteta Tanjinog pisma, na čemu će se inzistirati i u kazališnoj formi u adaptaciji i režiji Tamare Damjanović, dok će lica na sceni iznijeti Ecija Ojdanić (u alternaciji s Barbarom Nolom), Goran Grgić (u alternaciji s Vedranom Mlikotom), Csilla Barath Bastaić (u alternaciji s Ivom Kraljević) , Paško Vukasović (u alternaciji s Ivanom Čuićem), te Petra Svrtan (u alternaciji s Ivom Šimić), poručili su iz INK-a. (iPress)