Zbog trenutne situacije, ovogodišnje proglašenje najuspješnijih sportaša u Istarskoj županiji, odnosno najboljih sportašica i sportaša, sportskih djelatnika i dodjela nagrada za životno djelo za 2019. godinu Sportske zajednice Istarske županije, održano je bez svečane ceremonije.

Na prijedlog strukovnih sportskih saveza Istarske županije, Izvršni odbor Sportske zajednice Istarske županije utvrdio je konačne nominacije u svim kategorijama. Glasanje se vršilo na način da je svaki član glasačkog žirija birao tri, po njegovom mišljenju najbolja, nominirana u svakoj kategoriji i svrstao ih na prvo, drugo, odnosno treće mjesto.

Sergo Zorko iz Poreča dobitnik je Nagrade za životno djelo. Njegova boćarska aktivnost datira još od davne 1948. godine kada je prvi put zaigrao na boće u svom rodnom Dračevcu, kada još nije bilo igrališta – boćališta u današnjem smislu. Igralo se na travi i po bijelom, neasfaltiranom, seoskom putu. Danas, jedan je od najzaslužnijih što je boćanje postalo najmasovniji sport na području grada Poreča i šire, a kao najbolji dokaz tome je proglašenje Boćarskog kluba Istra Poreč za momčad godine Istarske županije. Porečki su boćari na Prvenstvu Hrvatske osvojili prvo mjesto te izborili polufinale europskog Kupa prvaka.

(iPress)