Policijska uprava karlovačka izvijestila je u subotu da je 50-godišnji vozač zatečen u Karlovcu kako je s 4,20 promila alkohola u krvi vozio osobni automobil karlovačkih registracija, unatoč tome što mu je trajala zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Policija je navela da je vozač, zatečen sinoć, isključen iz prometa i smješten u policijsku stanicu u Karlovcu do otrežnjenja.

Zbog počinjenog prekršaja vozač će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, naveli su iz PU karlovačke.

Liječnik i voditelj Integrativnog centra mentalnog zdravlja Igor Salopek rekao je Hini da policija ovakvim postupanjima spašava živote jer je alkoholizirani vozač potencijalni ubojica drugih sudionika u prometu, odnosno samoga sebe.

"Da ja imam 4,20 promila alkohola u krvi, vjerojatno bih bio mrtav, a u najboljem slučaju bih završio u šok-sobi, kao i većina drugih, no neki su razvili toleranciju na alkohol, pa čak mogu sjesti i za volan, što ne znači da su sposobni voziti, posebice ne na siguran i odgovoran način", komentirao je Salopek.

Pojasnio je da kod većine osoba s četiri promila alkohola u krvi prestaje disanje i čovjek umire. (Hina)