U dane vikenda od 2. do 5. travnja na području PU istarske evidentirano je 16 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, šest s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. 
U prometnim nesrećama jedna osoba je poginula, a osam osoba je lakše ozlijeđeno. Alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće.

Utvrđena su 124 prekršaja, od kojih izdvajamo:

nepropisna brzina – 37 prekršaja
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 12 prekršaja
upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 12 prekršaja
korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 26 prekršaja
nepropisno pretjecanje – 2 prekršaja
ostali prekršaji – 35 prekršaja

Kontrolirano je 31 vozača, a iz prometa je isključeno 12 vozača i dva vozila.

Pula: 12 dana zatvora 31-godišnjaku

Pulska prometna policija je u subotu oko 17,40 sati u Flavijevskoj ulici u  Puli zaustavila 31-godišnjaka koji je upravljao mopedom bez registarskih pločica, a koji se prethodno oglušio na znakove polciijskih službenika te prolazivši kroz crveno svjetlo na semaforu bježao kroz pulske ulice. Utvrđeno je da vozač upravlja neregistriranim mopedom pod utjecajem alkohola od 1,04 promila te da nema položeni vozački ispit. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sud mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 12 dana.

Pula: Pijana 21-godišnjakinja i 34-godišnjak dobili kaznu od 10 tisuća kuna
 
U nedjelju oko 4 sata na Cesti prekomorskih brigada u Puli, 21-godišnjakinja je upravljala automobilom Audi, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,84 promila.
Zbog počinjenog prekršaja izrečena  joj je novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije  u trajanju od 3 mjeseca.
 
U ponedjeljak oko ponoći na Cesti prekomorskih brigada u Puli, 34-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,90 promila upravljao automobilom Opel,  pulske registarske oznake.
Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije  u trajanju od 3 mjeseca.

(iPress)