U dane vikenda, od 19. do 21. travnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je šest prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Jedna je osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila 19. travnja oko 11.30 sati kod Tinjana. Nesreća se dogodila kada je 54-godišnja austrijska državljanka upravljala biciklom iz smjera Svetog Petra u Šumi te je nedaleko Tinjana na nizbrdici izgubila nadzor nad biciklom i pala na kolnik. Ozlijeđenoj biciklistici pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

U subotu, 20. travnja oko 12 sati u Puli, Tomasinijeva ulica, izvršenom kontrolom prometa utvrđeno je da je 35-godišnji vozač upravljao tehnički neispravnim osobnim automobilom, pulskih registracijskih oznaka, za koje je obavljenim tehničkim pregledom na cesti, te izvanrednim tehničkim pregledom u stanici za tehnički pregled utvrđeno 17 većih nedostataka i četiri opasna nedostatka. Vozilo je isključeno iz prometa, a vozaču je određena kazna u iznosu od 260 eura.

Kao što je najavljeno, 19. travnja od od 00.00 do 24.00 sati na području proveden je 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. U navedeno vrijeme utvrđeno je 75 prekršaja prekoračenja brzine. Nadzor brzine vršen je na 40 lokacija po prijedlogu građana. Najveće prekoračenje brzine utvrđeno je na području općine Funtana, kada je oko 17.15 sati, 58-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom dionicom državne ceste 75 Zelena laguna-Funtana, na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km/h, brzinom od 116 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine vozaču je određena kazna u iznosu od 660 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana. (iPress)