U petak, 26. travnja 2024. godine svečano je otvorena obnovljena Tršćanska ulica koja se za promet otvara nakon 14:00 sati.

Na otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, predstavnik izvođača radova i predstavnik nadzora.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zahvalio je svima koji su bili uključeni u projekt obnove Tršćanske ulice, a posebno stanarima na strpljenju i razumijevanju tijekom izvođenja radova.

„Obnova ove ceste dio je plana kojeg smo naveli u početku mandata, a to je da svi ulazi u grad budu uređeni kako bi sugrađani i sugrađanke, ali i gosti i svi dobronamjernici dolazili lijepim cestama u naš grad“, rekao je gradonačelnik Zoričić i izrazio zadovoljstvo činjenicom da tijekom radova nijedno stablo nije srušeno te da su radovi završeni u roku, što je plod kvalitetne suradnje sa svim sudionicima u projektu.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao kako je investicija posebno značajna jer služi za primjer kako se može u kratkom roku obnoviti značajna prometnica u samom gradu.

Podsjetimo, radovi  u Tršćanskoj u dužini od oko 1,2 km, uključili su obnovu kolničke konstrukcije uz korekciju horizontalnih i vertikalnih elemenata ceste, uređenje nogostupa uz cestu, obnovu prometne signalizacije i opreme, sanaciju postojećeg sustava oborinske odvodnje, sanaciju i izmještanje fekalne kanalizacije, sanaciju i izmještanje plinske instalacije, obnovu elektroenergetske instalacije, izgradnju nove javne rasvjete te rekonstrukciju vodovodne mreže.

Obnovom postojeće prometnice uz rekonstrukciju postojećih instalacija podignuta je razina sigurnosti prometovanja.

Ukupna ugovorena vrijednost radova je 2.477.857,51 eura. Investitori projekta su Grad Pula u iznosu od 321.245,91 eura, Hrvatske ceste u iznosu od 1.710.899,10 eura i Vodovod Pula u iznosu od 445.712,50 eura. (iPress)