Danas će biti umjereno do pretežno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša i pljuskovi, a moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, lokalno na udare i jak. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura između 12 i 18 °C.

U srijedu slično vrijeme. Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Na Jadranu i u krajevima uz njega mjestimice kiša, češća u drugom dijelu dana kada su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri se kiša očekuje i u središnjim krajevima, a tek krajem dana i u istočnim. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, ponegdje na udare i jak, navečer u okretanju na jugozapadni.

 

Na Jadranu jako i olujno jugo, prema večeri ponajprije na sjevernom dijelu okreće na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9, na Jadranu od 10 do 14 °C. Najviša dnevna većinom između 17 i 22 °C.

Meteoalarm u Istri i Rijeci za srijedu upozorava na jaki vjetar, srednja brzina vjetra 40-90 km/h te na moguće nevrijeme s jakom kišom i grmljavinom.

I u četvrtak nas, sudeći prema prognozama, očekuju oblaci i moguće grmljavinsko nevrijeme. (iPress)