Jako nevrijeme s jakim udarima vjetra, kišom, grmljavinom a ponegdje i snijegom sinoć i u noći zahvatilo je Sloveniju i veći dio Hrvatske. 

Nevrijeme s jakim udarima vjetra zahvatilo je i Ljubljanu gdje je više od 4000 korisnika ostalo bez struje. U Ljubljani je najbrži udar vjetra dosezao 95 kilometara na sat, dok je na Trojanama brzina premašila 100 kilometara na sat, objavila je Agencija za okoliš (Arso) na Facebooku. U Sloveniji je palo i do 10 cm snijega.

Nagla promjena vremena pogodila je i Hrvatsku, padala je jaka kiša, ponegdje snijeg a i Zagreb je zabijelio. Snijeg pada u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru. U Istri je dosta hladnije uz buru koja na mahove jako puše. 

DHMZ za danas najavljuje promjenjivo i oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Ponegdje kiša, većinom na Jadranu i lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji.

U Gorskom kotaru i Lici mjestimice susnježica i snijeg, uglavnom u noći i ujutro. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren jugozapadni, u noći još sjeverni i sjeverozapadni.

Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u prvom dijelu dana na sjeveru bura, lokalno na udare jaka i olujna, a na jugu jugo.

Najniža jutarnja temperatura bit će od 0 do 6, na Jadranu 9 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13, a na Jadranu 14 i 19 °C.

Sutra ujutro hladno, ponegdje i minusi

U ponedjeljak će prevladavati sunčano vrijeme, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro mjestimice može biti magle, a sredinom dana i poslijepodne ponegdje malo kiše ili lokalni pljuskovi, osobito na istoku. Vjetar uglavnom slab, mjestimice umjeren sjeverozapadni i zapadni te jugozapadni. a navečer na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17 stupnjeva. (iPress)