Novih 154 slučaja zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata, a u pulskoj bolnici umrle su tri covid-19 pozitivne osobe, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite te istaknuo da je nakon dužeg vremena veći broj osoba u samoizolaciji nego zaraženih. 

Navodeći kako je tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 544 uzoraka briseva na covid-19, iz županijskog Stožera civilne zaštite javljaju kako od jučer oporavilo se 149 osoba.

Nakon dugo vremena u Istri se bilježi veći broj osoba u samoizolaciji nego zaraženih s obzirom na to da je na današnji dan 850 osoba u samoizolaciji dok je 799 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.  

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju su 72 pacijenta, od kojih je na Odjelu za infektologiju 56 osoba, na Odjelu za ginekologiju jedna osoba, a u respiracijskom centru 15 osoba, od kojih je šestero na respiratoru. Nažalost, u pulskoj bolnici tijekom jučerašnjeg dana umrle su tri covid-19 pozitivne osobe u dobi od 87, 86 i 85 godina s pridruženim kroničnim bolestima. 

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite, u Istarskoj županiji trenutačno je zaraženo 268 učenika osnovnih i srednjih škola, a čak je 1835 u mjerama samoizolacije. Istodobno, zaraženo je 78 učitelja i profesora, a 26 je pod mjerom samoizolacije. (iPress/H)