Završnim priopćenjem danas su se, uz nositelja Liste i kandidata za gradonačelnika, obratili članovi Nezavisne liste Filipa Zoričića Kristijan Biteri, predsjednik MO Stari Grad, i Dušanko Babić, predsjednik MO Štinjan.

Nezavisna lista je krenula u ovu utrku upravo iz ova dva mjesna odbora nakon puno razgovora, znajući sve svakodnevne probleme koji muče stanovnike. Ovakav način „politike odozdo“ jedini je konkretan način djelovanja i ako se daju veće ovlasti i budžeti odborima, koji zapravo čine grad u suštini, puno toga se može prije i brže riješiti.

Biteri je već devet godina vijećnik u MO, a od prije godinu dana predsjednik, kao nositelj nezavisne liste koja je pobijedila na izborima za mjesne odbore u Starom Gradu, i u tom razdoblju najaktivniji vijećnik na sjednicama te na svim tribinama u organizaciji grada.  Rođen, odrastao, završio osnovnu i srednju školu u Puli, živi i radi u starogradskoj jezgri.

Od prijedloga koju su slani gradskoj upravi ističe uređenje sportskog igrališta dok se na puno zahtjeva odgovor čeka i po godinu, dvije ili tri dok na neke zahtjeve nije bilo odgovora. I tu vidi najveći problem. Posebno što su aktivni i na raspravi s građanima o Proračunu i neki prijedlozi se ponavljaju iz godine u godinu.

Broj stanovnika u centru sve manji

Napravljena je projektna dokumentacija za javnu rasvjetu, ali ostalo je samo na tome. Usponi su u mraku, a taj je dio grada u osam godina sa oko 4000 stanovnika pao na 2900. Parking je gorući problem i tu se nude rješenje po uzoru na grad Dubrovnik da se stanarima izađe u susret. Godinama se apelira da se uredi dio parka za pse, da se uredi način dostave i tome slično. Posebno naglašava da se godine 2015. na tribini se reklo da će Kandlerova bit uređena do 2018., a evo već smo na pola 2021. godine.

U Štinjanu još ima ulica bez rasvjete, kanalizacije i oborinske odvodnje - vrtić nužno potreban

Babić, kao dugogodišnji nezavisni predsjednik MO Štinjan, naglašava kako Štinjan ima cca. 3000 stanovnika i prigradsko je naselje grada Pule s desetak aktivnih udruga koja djeluju u mjesnom odboru i na tom području djeluje područna škola Veli Vrh do 4. razreda s cca 45 učenika. U Štinjanu su aktivna i dva privatna dječja vrtića od kojih se jedan, nažalost, zatvara u jesen i zato je u Programu nezavisne liste istaknuta potreba izgradnje gradskog dječjeg vrtića na području Štinjana.

Ističe kako se puno gradi svugdje u naselju, ali se ne prati infrastruktura i to je veliki problem, zanemaruje se stari dio naselja gdje još ima ulica bez rasvjete, a kamoli kanalizacija, oborinska odvodnja i dr.

Smatra kako su javne tribine po mjesnim odborima farsa već dvadeset godina, jer se, pri kraju godine, kad se radi proračun, obilaze mjesni odbori i samo slušaju želje i prijedlozi mještana, ali se gotovo ništa ne realizira. I zato želi kroz rad u Gradskom vijeću potaknuti na veću realizaciju planova za razvoj Štinjana.

Nezavisna lista Filipa Zoričića zato poziva svoje sugrađanke i sugrađane da izađu na izbore i daju povjerenje onima koji godinama zastupaju građane iz svoje ulice, svoje susjede i jasno i glasno artikuliraju svakodnevne probleme već godinama i kako su im dali povjerenje prije godinu dana na mjesnim odborima da to slobodno učine i na gradskim izborima, jer znaju da to nije i neće biti bačen glas.

Pula treba nove ljude - Gente nuova per Pola (Izborni stožer)