U Luci Pula u subotu 1. travnja s početkom u 9,55 održava se 37. tradicionalna  MEĐUNARODNA VESLAČKA REGATA "PULA 2023" i 1. REGATA VESLAČKOG KUPA MILJENKA FINDERLEA, najavili su iz Veslačkog kluba Istra.

- To je najveća ovogodišnja veslačka regata na području Istre. Na njoj očekujemo oko 300 veslačica i veslača iz sjevernozapadne Hrvatske, Slovenije i Italije. Natjecatelji će se na Regati boriti 33 discipline od kadetske do seniorske kategorije za pojedinačna odličja te za ukupnog pobjednika Regate i za pobjednika u juniorskoj kategoriji za tradicionalni pehar "ISTRA 100".

Iz ove i još 5 regata Veslačkog kupa diljem sjevernozapadne Hrvatske ekipe prikupljaju bodove za sudjelovanje na Finalu Hrvatskog veslačkog kupa koji svake godine organizira HVS u listopadu. Zbog toga je za sve posade još veći motiv u borbi s konkurencijom.
Nadamo se lijepom vremenu i brojnim domaćim navijačima i gledateljima, koji će s naše prelijepe rive moći ugodno pratiti utrke, poziva Tomislav Butorac, tajnik VK "ISTRA". (iPress)