Proteklog vikenda, 13. i 14.10.2023. godine u Barbanu je održano „Prvenstvo Hrvatske za mlade konje" i „Finale Croatia kupa" u organizaciji Konjičkog Kluba Istra. 

Ukupno su sudjelovala 33 jahača para iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja Slovenije i Italije, stoga je ova utakmica bila i međunarodnog karaktera. Naime 13. svibnja 2006. godine održana je prva utakmica daljinskog jahanja u Hrvatskoj i to upravo u Barbanu u Istri na istoj stazi te se ove godine slavi 18. godina endurancea u Hrvatskoj i može se reći kako je Hrvatski endurance postao punoljetan. 

Jahači Istarskih klubova ostvarili su izvrsne rezultate. 

Na najduljoj utakmici Prvenstvo Hrvatske za mlade konje od 7.godina CEN1* 96 km prvo mjesto zauzela je Nicol Šverko na grlu 687 Kadir te je grlo osvojilo i nagradu "BEST CONDITION" za najbolje stanje konja. Na Prvenstvu Hrvatske za mlade konje od 5 godina na utakmici duljine 64 km drugo mjesto zauzela je Erin Špada na grlu 2195 SAVANA. Na utakmici kategorije CEN A na 50 km Državna seniorska prvakinja Barbara Šošić mentorirala je mladim jahačima te zauzela 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji, dok su mladi jahači u juniorskoj konkurenciji zauzeli sljedeća mjesta: 3 .mjesto Noemi Vojnić na grlu April , 4,mjesto Tara Morić na grlu 118 CAPRICE te 5.mjesto Maro Pandurić na grlu 1623 Qadir.

Na utakmici D kategorije od 25 km Državna kadetska prvakinja Tia Mofardin iz KK Spirit osvojila je 1.mjesto na grlu SHILA te je osvojila Prvenstvo Croatia Cupa u Juniorskoj kategoriji . Na svečanoj dodjeli nagrada predsjednica Konjičkog Saveza Istarske Županije Andrea Faggian uručila je priznanja natjecateljima.