U Zagrebu je održano kadetsko prvenstvo Hrvatske u judo. Judaši Istarskog borca sa prvenstva su se vratili sa jednim naslovom prvaka, dva srebra, jednom broncom, te jednim petim i sedmim mjestom.

Paolo Krajcar, Edvard Radolović i Nikola Milovanović, tri pulska člana kadetske reprezentacije Hrvatske dobrim su nastupom opravdali očekivanja.

U kategoriji do 73 kg Krajcar i Radolović svaki su kroz svoj dio ždrijeba sigurno napredovali i sa po četiri pobjede stigli do finala kategorije. U polufinalnim dvobojima Krajcar je bio bolji od Luka Tomičića (Pujanke), a Radolović od Mateja Dutkovića (Profectus Samobor). U otvorenom finalnom dvoboju bez suvišne taktike i opreza, kao pobjednik je izašao Krajcar, koji je tako obranio prošlogodišnji naslov, dok se Radolović, koji već ima u kolekciji i državne medalje iz uzrasta juniora i mlađih seniora, morao zadovoljiti srebrom.

Nikola Milovanović je pokazao dobar nastup u kategoriji do 66 kg. Najteži posao imao je u polufinalnoj borbi protiv Roka Čorluka (Dalmacijacement), kojega je svladao u produžetku. U finalu je od njega bio bolji Luka Katić (Osijek), koji je od početka nametnuo svoj ritam borbe za koji pulski borac nije pronašao odgovor.

Ariana Perković osvojila je brončano odličje u kategoriji do 70 kg. Arijana je stigla do polufinala kategorije, u kojemu je bolja od nje bila Vedrana Miljević (Black belt Zagreb), od koje je poražena u produžetku. U borbi za brončano odličje iponom je svladala Enu Knez (Zadar). U istoj je kategoriji svoj nastup na sedmom mjestu okončala Lucija Benčik, koja je prikazala jako dobar judo, ali ju je nekoliko neopreznosti koštalo boljeg plasmana.

Anton Skoko sa četiri je pobjede i jednim porazom stigao do borbe za broncu. U posljednjoj borbi bolji od njega bio je Ivan Bezić (Pujanke), pa se Anton morao zadovoljiti petim mjestom. Stefano Scandale u kategoriji do 73 kg bio je deveti.

U ekipnom poretku kadeta Istarski borac osvojio je treće mjesto iza Black belta i Pujanki.