Općina Medulin ove godine slavi 31 godinu svoga postojanja i rada, a bogat program Dana Općine Medulin koji se obilježava svakog 12. lipnja, trajati će cijeli mjesec lipanj te će obuhvatiti raznovrsne zabavne, kulturne, sportske i rekreativne sadržaje za sve generacijemještana i po sjetitelja.

U organizaciji i realizaciji programa uz samu Općinu Medulin i Turističku zajednicu općine Medulin, sudjeluju i komunalna poduzeća, ustanove te lokalne udruge i klubovi, a svi susadržaji za posjetitelje besplatni.

Već ovog vikenda, u subotu 1. lipnja, u Vinkuranu se održava Vinkuranska fešta, u sklopu koje će se u dnevnom dijelu programa na lokaciji Sporskog centra Vinkuran održati turnir u stolnom tenisu (10-12 h) te popodne turnir u boćanju, a navečer s početkom u 20 sati u Vinkuranskoj lučici / vali kreće zabavni sadržaj za sve generacije, te uz društvene igre za djecu i odrasle, nastupaju Giuliano i Academix band.

U Medulinu, u prostoru Lože na Placi, je također 1. lipnja, s početkom u 20 sati na rasporeduo tvorenje izložbe umjetničkih radova članova udruge MedulinArt, a izložbu će biti moguće razgledati do konca lipnja, radnim danom od 19 do 22 sata.

Također u Medulinu, upravo na medulinskoj placi (a u slučaju lošeg vremena u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin – 3mc, u ponedjeljak 3. lipnja s početkom u 20 sati, odigrat će se gostujuća hit komedija „Tere i Luce“, u produkciji kazališta Planet Art iz Zagreba. Predstavu u kojoj glume izvrsne Anja Šovagović-Despot i Nataša Janjić Medančić, svojim mještanima i posjetiteljima poklanja Općina Medulin, a ulaz je za sve zainteresirane slobodan. (iPress)