Predsjednik IDS-a Dalibor Paus u subotu je u Puli ocijenio da dosadašnja predizborna istraživanja pokazuju da IDS dobro stoji u 8. izbornoj jedinici te stoga očekuje sigurna tri mandata i borbu za četvrti kako bi "Istra bila jaka i prepoznatljiva u Hrvatskom saboru i u slijedećem mandatu".

"Sve što Istra danas ima, građani ove županije stvorili su svojim rukama, svojom glavom i svojim radom. I zato, želimo nastaviti svojim putem, kao i uvijek do sada, razvijati još jači IDS i još napredniju Istru", rekao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus u izjavi za novinare prilikom neformalnog druženja s građanima u subotu na pulskoj tržnici.

Ustvrdio je da IDS svoje politike i ciljeve uvijek definira na terenu te naglasio da je komunikacija s građanima okosnica svih važnih odluka koje kao stranka donose.

Komentirajući činjenicu da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izbjegava sučeljavanje s ostalim kandidatima za premijera, rekao je da "Istra nije naviknuta na takvo ponašanje" i da bi premijer Plenković morao poštovati funkciju koju obnaša, ali istodobno i druge političke protivnike.

"Sve to IDS radi, a u Hrvatskom saboru, nažalost, svjedočimo suprotnim kulturama ponašanja", naglasio je Paus. Dodao je da IDS može surađivati s lijevo-centrističkom grupacijom stranaka, ali "ne pod svaku cijenu".

"Mi želimo da se naše osnovne programske i vrijednosne postavke poštuju, od decentralizacije do istarskog identiteta jer smatramo da ako imamo alat u svojim rukama te više novaca i ovlasti, Istra može biti svjetionik u Hrvatskoj", zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

IDS-ov europarlamentaraca Valter Flego istaknuo je da je u ovom mandatu dokazao da je "taj jedan čovjek u Bruxellesu iznimno bitan" i da Istra mora i dalje imati svog predstavnika u Europskom parlamentu, koji će se boriti za ono što joj treba.

Po njegovim riječima, ljudi u Istri su uljuđeni, smireni i njih ne zanima ime kravice ili kakva će SMS poruka gospođe izaći u javnost, njih zanimaju konkretni projekti.

"Siguran sam da ćemo i u narednom mandatu imati velike i konkretne rezultate. Projekti vezani za Istru uvijek su bili i bit će u fokusu mog rada, kao gradonačelniku Buzeta i istarskom i županu, a danas kao europarlamentarcu", zaključio je Flego, jedini istarski predstavnik u Europskom parlamentu. (Hina)