I ove je godine ( nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane pandemijom korona virusa) u prelijepoj crkvi Sv. Nikole putnika u Pješčanoj Uvali održana proslava blagdana Sv. Nikole, osobito na radost najmlađih mještana.

Misu je predvodio župnik Ilija Jakovljević uz koncelebraciju preč. Milana Mužine, pulskog dekana i župnika pulske župe sv. Pavla ap. kojoj pripada i crkva Sv. Nikole putnika.

Vjernicima se na misi pridružio i Načelnik općine Medulin Ivan Kirac, kojem je preč. Mužina zahvalio na iznimno dobroj suradnji i pomoći koju Općina daje za obnovu i održavanje crkve.

Obzirom da se ove godine obilježava 20-ta godišnjica posvećenja crkve Sv. Nikole, prečasni je posebno zahvalio svima koji su doprinijeli da se u Pješčanoj sagradi ovakva lijepa crkva, koja okuplja vjernike, a svojim originalnim arhitektonskim rješenjem posve nalik brodu, za kojeg je zaslužan poznati istarski arhitekt Eligio Legović, dominira vizurom Pješčane uvale, i vidljiva je najljepše s morske strane Pješčane uvale, te simbolički još jednom podsjeća da je Sv. Nikola zaštitnik pomoraca. Osobita je zahvala upućena i pok. mons. Marcelu Kreblu.

Nakon misnog slavlja skupina djece izvela je prigodni glazbeno scenski program u kojem su naglasili prave vrijednosti te činjenicu da ponekad i roditelji podlegnu napasti ispraznog konzumerizma, a ono što je najbitnije, uvijek, a osobito u vrijeme blagdana je promicati prave vrijednosti kojima je poučavao i Sv. Nikola.

Po završetku programa u crkvu je ušetao i Sv. Nikola na radost svih posjetitelja te podijelio darove djeci i onima koji su nekada bila djeca.

Druženje je tradicionalno nastavljeno na platou ispred crkve tijekom kojeg se isto tako moglo čuti kako je dvadeset godina od kada je crkva posvećena prošlo u trenu, javljaju iz Medulina. (iPress)