Saborski zastupnik i bivši ministar turizma Anton Kliman, novi je predsjednik HDZ-a Istarske županije, odlučeno je to na jučerašnjim unutarstranačkim izborima. Pred njim je sada veliki posao konsolidiranja i jačanja HDZ-a u Istarskoj županiji kako bi spremni dočekali lokalne izbore.

- Želim da HDZ u Istri bude više subjekt. U središtu pozornosti bit će svakako ključni projekti za Istru za koje ću lobirati te u suradnji s Vladom i dalje gurati svim snagama, poručio je novoizabrani predsjednik istarskog HDZ-a Kliman koji je najviše glasova (135) dobio upravo u Puli.

- Zadaća nam je dignuti stranku u Istru na jednu višu razinu i ekipirati se za rad u općinama, gradovima i Županiji. Mislim da će već sutra biti objavljeni rezultati izbora iz svih stranačkih organizacija, a nakon toga preostaje nam rad. O imenima za lokalne izbore sada je još uvijek rano misliti. Prije svga ću se posvetiti radu unutar stranke i, naravno, pomoći u realizaciji važnih projekata u Istri. Tu sam za sve građane, oni su najvažniji, rekao je Kliman.    

U Puli je uvjerljivu pobjedu odnio dosadašnji potpredsjednik i pulski gradski vijećnik Petar Ćurić koji je dobio 125 glasova dok je protukandidatkinja Mihaela Cvek osvojila 24 glasa.

-Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, a sada sam spreman nastaviti s radom za dobrobit svih građana Pule, naglasio je Ćurić. (iPress)