Nakon dvosatnog nastupa dvadeset plesnih grupa koje su u kvalifikacijskim nastupima izborile nastup u završnoj večeri u porečkoj dvorani na Žatiki po odluci članova međunarodnog žirija najbolje su bile članice Profesional Dance Studio ESCAPE IZ Novog Sada koje su s 64 boda osvojile prvo mjesto, nagradu od 3.000 eura i prijelazni pehar.

Na drugo mjesto plasirale su se članice grupe Magic People YUGO također iz Novog Sada s osvojena 63,2 boda i nagradom od 1.500 eura. Treće mjesto s osvojenih 61,5 bodova i nagradom od 500 eura osvojile su članice Plesnog studija Bailando OBSESSED iz Zagreba dok su četvrto mjesto, s osvojena 60,9 bodova i nagradom od 300 eura osvojile članice plesne skupine Urbana Supkulturna Baza – USB, Poreč.

- Zadovoljna sam nastupom porečke grupe USB, rekla nam je nakon proglašenja najboljih plesnih grupa na prvom Dance Fest Poreč 2019, organizatorica manifestacije i predsjednica porečkog USB-a Sonja Kotur Lovreković. Četiri koreografije natjecale su se u završnom nastupu Dance Festa a među njima su bile i cure iz porečkog USB-a što je odličan rezultat. Vidjeli smo u dvorani porečke Žatike urbane stilove koreografija i «miks» s umjetničkim pristupom plesu. Čuli smo i različitu glazbu, od moderne do klasične, koju su za svoj nastup u Poreču izabrali izvođači.  

Na prvom Dance Festu Poreč 2019 nastupilo je 2.000 mladih plesača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Makedonije i Austrije a svečano otvaranje plesnog spektakla održano  u petak na središnjem porečkom Trgu slobode, gdje su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice grada Nenad Velenik izrazili zadovoljstvo da se manifestacija održava u Poreču i dali su podršku svim ekipama za dobar plasman na natjecanju poželjevši im ugodan i lijep boravak u Poreču.

Svoj doprinos odličnoj atmosferi pri otvaranju manifestacije prvog Dance Festa Poreč 2019 na pozornici su dali i suci  natjecanja koji su se prisutnima na središnjem porečkom trgu predstavili svojom plesnom 'točkom' kao i glazbeni nastup missice Hrvatske.

(iPress)