Virovitičko-podravska policija utvrdila je da je sudar osobnog automobila i vozila Hitne pomoći u kojem su u ponedjeljak poslijepodne u Suhopolju poginuli medicinska sestra i pacijentica te ozlijeđeni vozač i liječnica izazvao 44-godišnji vozač automobila pod utjecajem alkohola.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 44-godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih oznaka pod utjecajem 1,16 promila započeo radnju skretanja ulijevo na putni most bez da se uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu dok ga je pretjecalo vozilo Hitne pomoći s uključenim svjetlosnim znakovima i signalima.

Tom prilikom je na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila Hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci dok je vozilo Hitne pomoći sletjelo u putni jarak, udarilo u betonski most i prevrnulo se bočnu stranu.

Zbog zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći četiri osobe iz vozila Hitne pomoći prevezene su u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine umrle, dok je jedna osoba u dobi od 42 godine teško ozljeđena, a jedna u dobi od 39 lakše.

24sata.hr piše da su poginule medicinska sestra i pacijentica te ozlijeđeni vozač i liječnica, te da je stradala medicinska sestra punica Bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića.

Protiv vozača koji je prošao bez ozljeda bit će kazneno prijavljen državnom odvjetništvu, izvijestila je virovitičko-podravska policija.  (Hina)