Obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je da je uzrok požara ugostiteljskog objekta u predjelu Figarola u Rovinju otvoreni plamen nepoznatog porijekla te policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti nastanka požara. Materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi iz Rovinja, procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

U Rovinju je u ponedjeljak navečer u požaru u potpunosti izgorio drveni ugostiteljski objekt sa svom opremom, a riječ je o beach baru koji je 2006. također gorio pa vlasnici sumnjaju da je požar podmetnut.

U istarskoj policiji u utorak navode kako je požar izbio oko 22.35 sati u predjelu Figarola, materijalna šteta zasad nije procijenjena, a poslijepodne će na mjesto požara izaći protupožarni inspektor kako bi utvrdio uzrok njegova izbijanja.

Izgorjele su dvije ugostiteljske prikolice i drvena montažna kuća.

Vlasnici izgorjelog objekta napominju kako im je beach bar izgorio i 2006., policija je provela istragu zbog sumnje da je požar podmetnut, ali počinitelj nije pronađen.

Kći vlasnika Vedrana Golušin izjavila je Hini kako njezinu obitelj stalno prati osjećaj da nekome smetaju.

"Sada već i zbog straha za život želimo odgovore o čemu se tu radi. Želimo da policija bude uporna, da se provedu sve potrebne dokazne radnje i da se ovaj put nađe počinitelj. Ne sumnjamo ni na koga konkretno, no moguće je da je riječ o nečijim poslovnim interesima, jer mi smo na toj poziciji preko dvadeset godina te primjećujemo da inspekcije k nama na razne dojave dolaze češće nego ikome oko nas", rekla je Golušin.

Policijski službenici danas će obaviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara ugostiteljskog objekta u Rovinju.

Požar su ugasili rovinjski vatrogasci u 23.40 sati, a drveni objekt je u potpunosti izgorio sa svom opremom. Srećom, brzom intervencijom rovinjskih vatrogasaca u požaru na šumskom području nije došlo do katastrofe većih razmjera.

- Brzo, efikasno, profesionalno, požrtvovno i vrlo hrabro. "Gušt je odigrati ovako teške utakmice sa ovako velikim igračima“. Velike pohvale svima, napisao je zapovjednik JVP Rovinj na njihovoj faceboook stranici.

(iPress/foto JVP Rovinj)