Destinacija Poreč je odradila srpanj iznad svih očekivanja prvenstveno
zbog niske incidencije u cijeloj Županiji ali zahvaljujući i uspješnom pozicioniranju na turističkom tržištu te udruženim marketinškim aktivnostima.

Uzimajući u obzir da nam neki objekti od početka godine ne posluju
možemo biti zadovoljni sa popunjenjem u ovom dijelu sezone koje je u nekim momentima djelovalo kao u najboljim turističkim godinama. Rekordan broj gostiju, čak 29.120 gostiju Poreč je zabilježio 27. srpnja, kaže nam direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

- Gužva u prometu, popunjen parking, redovi ispred restorana i kafića te prepune plaže zadovoljnih turista koji uživaju u ponudi destinacije, slika je koja nas je nakratko udaljila od svakodnevnih briga i dala nam nadu da će se stvari napokon pokrenuti te da će svi sudionici turističke ponude na kraju sezone biti zadovoljni.

Nadalje, nade polažemo u kolovoz ali i rujan koji bi prema najavama i bukingu trebao biti na razini 2019. godine. Ono što je važno u ovom trenutku je da zadržimo nisku stopu incidencije i privedemo turističku sezonu kraju bez nepotrebnih trzavica.

Turističke brojke

Na području TZ-a je od 1.01.-31.07. realizirano 202.000 dolazaka (ind 59) u odnosu na 2019. godinu te 1.150.000 noćenja (ind 60) u odnosu na 2019. godinu. 

Glavna emitivna tržišta su tradicionalno Njemačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Češka i Poljska. 

Najviše noćenja zabilježeno je u hotelima - 52 posto, u privatnom smještaju 26, dok su kampovi imali udio od 16 posto turističkih noćenja te nekomercijalni smještaj 6 posto. 

Turističke brojke u srpnju, kada smo zabilježili 113.000 dolazaka (ind 96)
i 733.000 noćenja (ind 85) su se približile rekordnoj 2019. godini, istaknuo je Nenad Velenik. (iPress)