U Osnovnoj glazbenoj školi Rudolfa Matza u Zagrebu u nedjelju, 17. ožujka 2024. godine održano je 62. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa – međužupanijsko natjecanje (sve regije) u disciplini harmonika. Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga i glazbenika za disciplinu harmonike, činili su Franko Božac – predsjednik te članovi: Marjan Krajna, Ivana Črnjak, Tomislav Krvarić i Ana Šterpin Zagoranski.

Na natjecanje u disciplini harmonike prijavilo se 33 učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola od II. do VIII. Kategorije. Umjetničku školu Poreč predstavljao je učenik David Pršurić, učenik 5. razreda harmonike, pod mentorstvom učitelja savjetnika Paola Peruška.

Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe.

U III. kategoriji svojim su uspješnim nastupom učenik David Pršurić zaslužio je I. nagradu s osvojenih 94,80 bodova.

Davidov izuzetan uspjeh i osvojena 1. nagrada omogućuju mu sudjelovanje i nastup na državnom natjecanju što znači da ga očekuje još nekoliko tjedana vrlo intenzivnih priprema.