Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka održala je 3. Festival gudača ŠtRih  29.veljače 2024. godine u Mramornoj dvorani pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Umjetničku školu Poreč predstavili su učenica Ema Križan koja pohađa 3. razred violine, a pripremila ju je učiteljica Matea Beotić i učenik Denis Brković koji pohađa 5. razred violončela, a pripremila ga je učiteljica Viktoriya Sklyarenko. Ema i Denis nastupali su uz pratnju prof. Jenny Brković.

Učenica Ema Križan i učenik Denis Brković su odličnim nastupom i atraktivnim programom uspješno predstavili svoju školu i potvrdili svoj izvanredan napredak. Izuzetno smo ponosni na napredak Eme i Denisa, trud i ljubav prema glazbi te marljivost i hrabrost koju pokazuju u sviranju i javnim nastupima.

Festival je također sadržavao Masterclass i dva seminara na temu ''Susret s Kresnikovom violinom'' koji su održale Maja i Nataša Veljak i ''Pobijedimo tremu'' koji je održala Nives Vadlja Šimunić. Masterclass cu održali Mauro Šestan, violončelo i Aleksandar Vadlja, kontrabas.