Na ovogodišnjim Susretima u Puli predstavilo se dvadeset i sedam učenika harmonike Umjetničke škole Poreč kao solisti, Harmonikaški kvartet te Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč, a zajedno su osvojili pet 1. nagrada i jednu 2. nagradu.

U Puli se od 7. – 10. svibnja 2024. godine održao 47. Međunarodni susret harmonikaša, manifestacija koja ove godine slavi 60. godina od prvog održanog Susreta i koja okuplja najbolje harmonikaše (soliste, komorne sastave i orkestre) iz cijele Europe, pa i šire.          Ove godine manifestacija je okupila oko petsto harmonikaša iz 16 zemalja Europe i iz Kine. Natjecalo se 197 solista, 20 komornih sastava i 9 orkestara. Natjecatelje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih pedagoga, koncertista, dirigenata i skladatelja. Posebno smo ponosni da je ove godine član Prosudbene komisije bio i učitelj savjetnik Umjetničke škole Poreč Paolo Peruško. Osim samog natjecanja, program Susreta sadržao je i koncerte: svečano otvorenje, koncert Samuelea Telarija (Italija), koncert obilježavanja 60. obljetnice Međunarodnog susreta harmonikaša te koncert pobjednika natjecanja.

            Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su uspješnim nastupima osvojili sljedeće nagrade:

- u kategoriji Baby: Diego Bernobić osvojio je 1. nagradu i 2. mjesto te pokal sa 95,00 bodova, učiteljica Romina Legović

- u kategoriji A2: Gabriel Žiković osvojio je 1. nagradu sa 90,67 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović

- u kategoriji A2: Roko Deković osvojio je 2. nagradu sa 85,00 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović

- u kategoriji B2: David Pršurić osvojio je 1.nagradu sa 97,17 bodova, učitelj savjetnik Paolo Peruško

- u kategoriji A (Komorni sastavi): Harmonikaški kvartet u sastavu David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić osvojili su 1.nagradu sa 90,50 bodova, učiteljica Romina Legović

- u kategoriji A (Orkestri): Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč osvojio je 1.nagradu i 1. mjesto te pokal sa 93,00 boda, dirigentica učiteljica mentorica Anamarija Lovrečić.

Učenici i učitelji nastupaju na Susretima već dugi niz godina i postižu sjajne rezultate. Kontinuitet, kvaliteta i kvantiteta uspjeha porečkih harmonikaša svrstava Umjetničku školu Poreč i njezin harmonikaški odjel u jednu od najuspješnijih škola u Hrvatskoj, a i šire. Svake godine predstavlja se s izuzetnim brojem učenika koji redovito osvajaju najviše nagrade.