Povodom 61. rođendana osnovne škole 'Monte Zaro' u Puli danas je održana svečanost u školskome dvorištu. Pozdravni govor u ime ravnateljice Branke Sironić pročitala je predsjednica Školskog odbora učiteljica Svjetlana Vulin. Svečanost je započela izvedbama malog školskog zbora i sviranjem roženica, potom su učenici i učitelji predstavili brojnoj publici svoje recitacije, glazbene i plesne točke.

Škola Monte Zaro može se pohvaliti statusom Međunarodne ekoškole i raznim projektima na koje se redovito odaziva. Ove godine škola je u sklopu zavičajne nastave održala projektni dan na temu “Beside i užance” u kojem su sudjelovali svi učenici, učitelji, pomoćnici u nastavi, stručni suradnici kao i ostali djelatnici škole.

Točke današnjeg programa pripremile su učiteljice: Sandra Smoljan, Jolanda Sanković, Ljiljana Tončinić, Gordana Ružić-Stanojević, Irena Radolović, Svjetlana Vulin, Vedrana Majstorović, Rozana Cerin Šverko, Ella Malenica, Manuela Mišan i voditelj KUD-a Val Marko Jovanović. Treba istaknuti da je program izrežirao učitelj Marko Jovanović uz pomoć knjižničarke Dragice Pršo i učiteljice Elene Dotto.

Bogatom programu nazočili su učenici i bivši učenici, roditelji, bake i djedovi, djelatnici škole kao i gosti.

Pri samom kraju našeg druženja proglašeni su NajZarovka Lisa Pliško i NajZarovac Marsel Štilić iz redova ovogodišnjih osmaša. Izbor se odvijao u školskoj knjižnici gdje su učenici i djelatnici glasali za svoje favorite. Učitelj Goran Čvrljak pripremio je izložbu likovnih radova svih učenika, dok su učenici Zdravka Prnić i Moris Peruško u sklopu školske zadruge pripremili s učenicima prodajnu izložbu kućica i hranilica za ptice i prirodnih sapuna.

Nakon programa nastavljeno je druženje u školskoj kuhinji uz ukusna jela naših vrijednih kuharica. Dok je učiteljica Ella Malenica fotografirala program, učitelj Zlatko Lasek pažljivo je snimao sve nastupe.