Španjolski mediji su neočekivano visoki poraz rukometaša Španjolske od Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva nazvali "debaklom" i "brodolomom".

"Španjolska je doživjela potpuni brodolom u debiju i već si je zakomplicirala Europsko prvenstvo," izvijestile su novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni.

"Lošije vjerojatno nije moglo biti. Obrambeno najgora utakmica Španjolske nakon puno godina," dodao je taj medij.

Hrvatska je u petak navečer pobijedila Španjolsku s 39-29 u prvoj utakmicu Europskog prvenstva u Njemačkoj. U skupini su još Austrija i Rumunjska.

"Debakl Španjolske od Hrvatske. Španjolci teško kažnjeni," navode novine AS.

Konkurentski list Marca izvijestio je da je "Hrvatska teško ranila Španjolsku" na počecima oba poluvremena kada je došla do izražaja slaba obrana i nedostatak na vratima.

"Španjolci nisu bili sposobni uzvratiti," istaknule su te novine sa sjedištem u Madridu na svojoj internetskoj stranici.

Radijska postaja Cadena COPE javila je da je "Hrvatska ogolila neprepoznatljivu Španjolsku".

"Rukometna reprezentacija Španjolske počela Europsko prvenstvo u Njemačkoj porazom u utakmici u kojoj je od početka do kraja bila potpuno nadigrana," navela je novinska agencija EFE.

Razočaranje je prisutno jer je Španjolska prije godinu dana osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, a na zadnjem europskom prvenstvu igranom prije dvije godine izgubila je u finalu s 26-27 od Švedske.

Španjolska je bila pobijedila Hrvatsku s 22-20 u finalu Europskog prvenstva igranog 2020. (Hina)