Svjetsko prvenstvo za seniore u kickboxingu u portugalskoj Albufeiri koje se odvijalo u tatami i ringovnim disciplinama Pulu je obogatilo sa još dvije „velike“ svjetske medalje – zlatom Elizabete Crnković u disciplini light contact i broncom Marka Džina u point fightu. Svu raskoš talenta i upornosti pokazali su na portugalskom tatamiju borci trenera Edija Viškovića iz KBK „Planet Sport“.

Elizabeta (24) je konačno osvojila svjetsko zlato u finalnoj borbi protiv slovenske borkinje Urše Terdin od koje je na prethodnom SP i EP izgubila u finalu. Marko (21) je na svom prvom seniorskom Svjetskom prvenstvu zasluženo osvojio broncu izgubivši u polufinalu od talijanskog borca Riccarda Albanesea, kasnije svjetskog prvaka.

Trener Višković zadovoljan je uspjehom svojih boraca.

- Beti i Marko su u KBK Planet Sport od samog njihovog početka treniranja kickboxinga i taekwondoa, dakle više od šesnaest godina. Prošli su put uspjeha od kadetskih i juniorskih europskih i svjetskih prvaka, s velikim brojem pojaseva i medalja na europskim i svjetskim kupovima. Prirodno je da mladi imaju krizu rezultata, ali borci formiranog i ustrajnog karaktera kakvi su Elizabeta i Marko dočekali su trenutak kojim će se njihov trud i odricanje nagraditi. Beti u light contactu osvojila je zlato trenirajući u Zagrebu i Puli, ali uz sparinge u Sloveniji. Marko se s prekidima zbog studentskih obveza posljednju godinu spremao pretežito u Budimpešti i Csongradu u Mađarskoj zbog specifičnosti discipline point fight i potrebe za vrhunskim raznovrsnim sparinzima. Oba borca već ovaj tjedan nastavljaju svoje studentske obveze na svojim fakultetima u Zagrebu i SAD-u. Hvala na podršci klubu u lokalnoj zajednici i Zakladi za sport Grada Pule!, rekao je trener Višković. (iPress)