Proteklog vikenda Umag je bio domaćin državnog prvenstva u padelu na otvorenome, a naslovi u obje konkurencije, muških i ženskih parova, ostali su u gradu domaćinu.

Završni dvoboji su odigrani u središtu Umaga, na Trgu 1. svibnja gdje je privremeno postavljen najmoderniji i najatraktivniji teren za padel, tzv. Infinity Court.

U ženskoj konkurenciji naslov su osvojile Umažanka Maja Pribanović i Porečanka Tereza Mrdeža, bivša 150. tenisačica svijeta. One su u finalnom meču svladale Natašu Koracu i Martinu Klimić sa 6-3, 6-4 i time postale prve prvakinje Hrvatske na otvorenom.

Vrhunac trodnevnih događanja na Trgu 1. svibnja i Umag Padel Centru bio je muški finale, u kojem je naslov također otišao u domaće ruke. Bivši peti tenisač svijeta u juniorskoj konkurenciji, Umažanin Luka Belić, i njegov zagrebački partner Roko Glasnović u svojevrsnom su hrvatskom padel klasiku svladali prve nositelje i vječne suparnike, Zagrepčane Borana Poljančića i Arthura Vašarevića sa 7-6 (12), 7-5.

Čak su i napeti polufinalni mečevi, u kojima su Belić i Glasnović svladali iskusne Zagrepčane Tomislava Hadžića i Gorana Vujakliju sa 6-3, 6-7(3), 6-4, a Poljančić i Vašarević svoje sugrađanine Matiju Selaka i Karla Suevicha sa 7-5, 6-4, pokazali koliko hrvatska padel scena napreduje.

"Prekrasan vikend u Umagu imat će nemjerljiv značaj za razvoj hrvatskog padela. U tri dana u Umag Padel Centru i na ovom prekrasnom terenu na Trgu 1. svibnja pokazali smo koliko padel može biti atraktivan i kako se dobro može uklopiti u urbane sredine. Mi smo jedan od prvih europskih padel saveza koji je organizirao prvenstvo države na jednom gradskom trgu“, izjavio je predsjednik Hrvatskog padel saveza Tomislav Margeta i dodao:

"Ovo je tek početak popularizacije padela u Hrvatskoj i nadam se da ćemo se vidjeti na istom mjestu i dogodine." (Hina)