Kadeti Stoje upisali su drugu ukupno, a prvu domaću pobjedu državne kadetske lige u srazu sa zagrebačkom Akademijom Mrav. Nakon zadnjeg sučevog zvižduka rezultat je glasio 81:70.

Iako rezultat sugerira da je utakmica lako privedena kraju, stanje na terenu nije na to nimalo upučivalo. Mravi su se tijekom cijelog susreta ravnopravno borili sa domaćinima i svojom borbenošću ukazali kako nijedan susret u kadetskoj ligi neće biti lagan. Stoja je najveću prednost po četvrtinama napravila u prvoj četvrtini što se na kraju pokazalo i presudnim jer sve ostale četvrtine završavale su rezultaskim i igračkim egalom.

U velikoj želji da se domaćoj publici predstave u što boljem svijetlu domaćini su radili niz pogrešaka u završnicama napada. Falilo je protoka lopte i rotacije u igri, a kolektivna igra koja inače krasi ekipu sa Stoje u nekim djelovima susreta pala je u drugi plan ispred pojedinačnih nervoznih rješenja.

Kod Stoje su najefikasniji bili Ivančić (27p,21sk), Mlatac (15p,6sk) i Mardešić (14p,9sk), a kod Mrava Gerovac (26p,7sk,5as), Kustura (14p,10sk) i Perić (11p,11sk).

Sljedeći susret 3. kola jedinstvene kadetske lige KK Stoja igra u Zagrebu kod ekipe KK Bosco u subotu 28. siječnja 2023. godine u 15:00 sati.   ž