Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Izrael u 3. kolu Croatia Cupa 37-23 i tako postala pobjednik tog natjecanja. Bila je to posljednja provjera naše reprezentacije prije Svjetskog prvenstva koje počinje za tri dana u Švedskoj i Poljskoj.

U odnosu na prvi susret protiv Sjeverne Makedonije, prije dva dana, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat ostavio je na tribinama Matu Šunjića i Nikolu Grahovca, a u sastavu su se našli Dino Slavić i Leon Šušnja.

Naša početna postava izgledala je ovako: Dino Slavić na vratima, Lovro Mihić i Paolo Kraljević na krilima. Željko Musa bio je na crti, a na vanjskim pozicijama Domagoj Duvnjak, Igor Karačić i Ivan Martinović.

Desetak minuta trebalo je našoj reprezentaciji da se malo odvoji. U desetoj minuti, hrvatska vrsta je povela 7-3, da bi na poluvremenu imala deset razlike (20-10). Šest minuta prije kraja Hrvatska je imala plus 13 (34-21), a na kraju je završilo 37-23.

Sa 8 pogodaka iz osam pokušaja najefikasniji u našim redovima bio je Ivan Martinović. Igor Karačić je zabio pet, baš kao i Luka Cindrić. Dominik Kuzmanović imao je jedanaest obrana, a Dino Slavić pet.

Kod Izraela najbolji je bio Adir Cohen s osam golova.

Izabranici Hrvoja Horvata će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu odigrati u petak, 13. siječnja (20.30 sati) protiv reprezentacije Egipta, a domaćin skupine G je švedski Joenkoeping. Tamo će se hrvatski rukometaši još susresti s reprezentacijom SAD-a (15. siječnja) i reprezentacijom Maroka (17. siječnja).

Tri najbolje reprezentacije će nastaviti natecanje u drugom dijelu grupne faze.

REZULTATI:

1. kolo:
HRVATSKA - Sjeverna Makedonija 40-34
2. kolo:
Izrael - Sjeverna Makedonija 37-38
3. kolo:
HRVATSKA - Izrael 37-23

(Hina)