Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon što je u Dohi porazila Maroko s 2-1 (2-1).

Za Hrvatsku su zabijali Joško Gvardiol (7) i Mislav Oršić (42), a za Maroko Achraf Dari (9).

Hrvatska je povela udarcem glavom Joška Gvardiola nakon uigrane akcije i dodavanja također glavom Ivana Perišića u 7. minuti. Marokanci su izjednačili samo dvije minute kasnije, kada je nakon slobodnog udarca potpuno sam ostao stoper Achraf Dari (9), koji je glavom poslao loptu u mrežu. U 42. minuti Vatreni opet vode nakon dodavanja Marka Livaje i preciznog lob-udarca s vrha kaznenog prostora Mislava Oršića.

Hrvatskoj je ovo druga svjetska bronca, a prvu su osvojili 1998. godine.

U velikom finalu u nedjelju u 16 sati igraju Argentina i Francuska.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić počinje utakmicu za treće mjesto na SP-u s Marokom s Josipom Stanišićem i Josipom Šutalom, koji dosad nisu odigrali ni minute na mundijalu.

Hrvatska i Maroko napravili su nekoliko promjena u svojim početnim postavama za dvobnoj na stadionu Khalifa International u subotu, pri čemu su oba izbornika dala priliku igračima koji su bili na klupi tijekom turnira.

Osim Stanišića i Šutala, koji su zamijenili Josipa Juranovića i Dejana Lovrena, iz sastava je ispao i Marcelo Brozović, a umjesto njega je ušao Lovro Majer. Marko Livaja i Mislav Oršić počinju u napadu, uz Andreja Kramarića.

Maroko će biti bez kapetana Romaina Saissa i Nayefa Aguerda u obrani, a zamijenit će ih Achraf Dari i Yahya Attiat-Allah.

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Kovačić - Majer, Kramarić, Oršić - Livaja

MAROKO (4-2-3-1): Bono - Hakimi, Dari, El Yamiq, Attiat-Allah - Amrabat, Sabiri - Ziyech, El Khannous, Boufal - En-Nesyri (HinaFoto Hina, HNS, HNR)