Robert Franjović, direktor natjecanja, ujedno i delegat Hrvatskog atletskog saveza te Elvis Peršić, koordinator natjecanja i član izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza u petak, 25. studenoga 2022. godine predstavili su gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću najveći sportski događaj u Hrvatskoj 2024. godine čiji će domaćini biti Pula i Medulin.

„Bit će to jedinstvena prilika za prezentirati cijelom svijetu našu Pulu, Medulin, Istru, jadransku obalu i općenito Hrvatsku. Pula je dosad bila domaćin brojnim sportskim manifestacijama i priredbama i drago mi je čuti kako pripreme za Svjetsko atletsko prvenstvo lijepo napreduju.  Najavili ste i tri do četiri sata izravnog prijenosa na vodećim sportskim kanalima tijekom kojih će informaciju o natjecanju i o našem gradu vidjeti u preko 50 zemalja svijeta“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Svjetsko atletsko prvenstvo u krosu u Medulinu WXC2024 bit će najveći sportski događaj ikad održan u Hrvatskoj i Istri. Održat će se  10. veljače 2024. u kampu Kažela u Medulinu, a ceremonija proglašenja pobjednika u Areni.

Bit će to jedinstvena prilika za Hrvatsku i Hrvatski olimpijski odbor za sudjelovanje u promoviranju jedne od disciplina, odnosno sportova u olimpijski program.

Kros je najjača i najzahtjevnija atletska disciplina u kojoj se istovremeno na startu nalaze svjetski i olimpijski pobjednici od 800 metara do maratona, a u programu natjecanja bit će i dječje utrke, Mass race utrka za rekreativce te Master race - svjetsko prvenstvo za veterane. (iPress)