Mladi rukometaši Poreča započeli su svoj put na završnici prvenstva Hrvatske utakmicom protiv Valpovke. Nakon vodstva na poluvremenu i dobre igre gotovo 30 minuta, Poreč nije uspio držati ritam Valpovke i na kraju je poražen 28:36.

Igrači Matije Rađakovića dobro su krenuli u susret protiv uvijek jake Valpovke te dobro držali ritam, a preko Mattea Knapića u osmoj minuti poveli 5:3. Ubrzo je Valpovka iskoristila greške naših igrača i serijom 3-0 preotela vodstvo. No, nisu dugo bili uspješni u tome i ubrzo ponovno Poreč bježi na +2 uz sjajno raspoloženog Tea Popovića te su s tom razlikom naši rukometaši otišli na odmor.

U nastavku, Valpovka je pojačala u obrani, povremeno prebacila na 5-1 i to je namučilo Poreč što je rezultiralo preokretom za +5 Valpovke (23:18). Poreč nije odustajao, uz potporu s tribina je davao sve od sebe da sustigne uz golove Martina Sebastiana Boke i Luke Malinaricha. Ali posljednjih deset minuta Valpovka je pojačala, a Poreč je teško stizao do prilike za gol stoga je susret završio 36:28. za Valpovku.

Poreč sutra čekaju dvije utakmice, prva je u 9 sati protiv Rudara te u 15 sati protiv Splita.

Najbolji kod Poreča bili su Teo Popović i Martin Sebastiano Boka svaki s po osam pogodaka.

Završnica PH, 1.HRL U17, skupina C, 1. kolo: Valpovka – Poreč 36:28 (14:16)

Poreč: Aleksić, Prgić, Popović 8, Dinić, Andrić 3, Muranović, Toromanović, Labinac, Malinarich 4, Knapić 3, Brkić, Boka 8, Matošević, Žiković, Jelić 1, Sulejmani 1