Sinoć je zatvoren 17. Zlatni zub - Festival komedije i smijeha, koji od 2008. godine u POU Poreč donosi probrane naslove iz cijele Hrvatske. Ove godine 10 predstava borilo se za Nagradu Zlatni zub, a porečka je publika dužinom i jačinom pljeska, koji se mjeri pljeskometrom, odabrala Levan Beach Hotel za najbolju komediju festivala. Čakavsku komediju o (ne)zgodama u svadbenom hotelu do sada je pogledalo više od 2.300 gledatelja, a nagrada publike potvrda je uspjeha cijelog autorskog i produkcijskog tima INK.

Nagradu Zlatni zub za najbolju komediju na zatvaranju festivala dodijelio je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, a primili su ju redatelj Jasminko Balenović, glumac Valter Roša i ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula Gordana Jeromela Kaić.

Svake godine organizacija festivala Zlatni zub poziva novog umjetnika ili poduzetnika iz Poreča s kojim razviju idejno i izvedbeno rješenje glavne nagrade. Ove godine autor statue je Dario Filipović, svestrani porečan koji se bavi izvedbenom i likovnom umjetnošću.

Predstava Levan Beach Hotel nastala je prema tekstu Michael i Susan Parker, a na ližnjansku čakavicu tekst je prilagodila Marilena Dužman. Režiju potpisuje Jasminko Balenović, scenografiju također Balenović u suradnji s Goranom Šaponjom, kostimografkinja je Desanka Janković, glazbu je aranžirao Teodor Tiani, svjetlo oblikovao Dario Družeta, a suradnica za scenski pokret je Andrea Gotovina. U predstavi igraju: Irena Tereza Prpić, Valter Roša, Linda Kliman, Romina Vitasović Lučić, Vini Jurčić, Dominik Dolenc i Luka Mihovilović.