Robbie Williams, jedan od najuspješnijih pop izvođača, održat će idućeg ljeta dva ekskluzivna koncerta u pulskoj Areni na kojima će 27. i 28. lipnja 2023. izvesti svoje najveće hitove, izvijestila je agencija LAA u srijedu.

Turneja “XXV” predstavlja 25 godina solo karijere jednog od najvećih zabavljača. Pop ikona i stadionska atrakcija za svoj nastup u Hrvatskoj odabrala je jedan od najljepših koncertnih prostora koje ovaj dio Europe ima.

Dvije tisuće godina stari amfiteatar bit će savršena pozornica za dva intimna nastupa s ograničenim brojem ulaznica na kojima će podsjetiti na megahitove iz svoje cijele karijere i donijeti ono najbolje iz svog opusa, navodi organizator.

Izlazak najnovijeg kompilacijskog albuma “XXV”, prati i istoimena turneja, a samo izdanje donosi svježu perspektivu na Williamsove najvažnije pjesme. Veliki hitovi iz solo kariijere ponovo su izvedeni uz pratnju Metropole Orchestra, uz dodatak pet novih pjesama, od kojih je „Lost“ odabrana kao posljednji singl.

Od kada je 1995. krenuo u solo vode prodao je više od 85 milijuna albuma, čime je jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena. Vlasnik je 13 albuma koji su zasjeli na prvo mjesto britanske ljestvice albuma, što je najveći broj za nekog solo umjetnika, ne brojeći Elvisa Presleyja. Broji i 14 singlova na prvom mjestu.

Williams ima najviše osvojenih Brit nagrada, njih čak 18, među kojima su četiri za najboljeg muškog izvođača, te dvostruka nagrada za iznimno ostvarenje u glazbi, osvojio je i nagradu za doprinos britanskoj kulturi, a uključen je u UK Music Hall Of Fame.

Među brojnim nagradama, drži i Guinessov svjetski rekord za najveći broj ulaznica za koncerte prodan u jednom danu - čak 1,6 milijuna, te najveći UK nastup - 375 000 posjetitelja kroz tri dana nastupa.

Robbie Williams karijeru je započeo 1990. godine kao član grupe Take That. Godine 1996. objavio je prvi samostalni album “Life Thru A Lens” koji je sadržavao i megahit “Angels”, a katapultirao ga je u zvjezdane solo vode. Singl “Let Me Entertain You” postao je međunarodni hit, a album jedan od najpodavanijih Robbijevih albuma.

Uslijedila je cijela niska studijskih izdanja i bezvremenskih hitova.

“Angels”, "Millennium”, “No Regrets”, “Rock DJ”, “Kids", "Supreme", "Eternity/TheRoad to Mandalay”, "Somethin' Stupid", "Feel", "Come Undone", "Something Beautiful", "SexedUp". "Tripping", "Make Me Pure" samo su neki.

Robbie Williams vraća se u Hrvatsku deset godina nakon nastupa na zagrebačkom stadionu Maksimir.

Ovim koncertima Williams će postati i prvi inozemni izvođač uopće koji je dva dana zaredom nastupao u pulskoj Areni, nakon Foo Fighters i njihovih koncerata iz 2019.

Ulaznice će u prodaju krenuti u četvrtak 7. prosinca kroz sustav Eventim. (Hina)