Turistička zajednica općine Medulin u suradnji s Općinom Medulin i partnerima priredila je niz spektakularnih manifestacija za najuzbudljivije ljeto na Medulin Rivieri do sada!

Cave Romane postaje jedna od najelitnijih pozornica svijeta elektronske glazbe na kojoj će nastupiti najtraženiji svjetski DJ-i (Solomun, Kalkbrenner, Vintage Culture, Adriatique i dr.), strane (Esteriore Brothers, Dire Straits Legacy i dr.) i domaće zvijezde (Darko Rundek, Gibonni, Bijelo dugme, Let 3, Parni Valjak i dr).

Na pučkim feštama uživat će se u ribljim jelima uz grupu Magazin, Alena Vitasovića, Giuliana, Dalmatino, Klapu Cambi, Šajetu i niz lokalnih izvođača.

Novi Music, Wine & History Festival na Vižuli pružat će publici željnoj drugačijeg iskustva da na samim ostacima rimske patricijske vile degustiraju vina lokalnih vinara uz zalazak sunca i zvukove istinskih umjetnika. Osim izvedbe predstave o Crispu i Vikenda antike zaredat će nastupi Nilza Costa Quarteta, Veje i Ane Rucner koja će 21. lipnja izlazak prvog ljetnog sunca pozdraviti na dubrovačkom Srđu, a isti dan njegov zalazak u Medulinu spajajući simbolički ove dva poznata branda hrvatskog turizma.

Više o ovim događanjima, ali i koncertima klasične glazbe u sv. Agnezi, Hook & Cook Festivalu, Rotonda Garden Partyu te nadolazećem Hrvatskom Rockabilly „Tear It Up!!“ Festivalu pojasnili su organizatori, partneri i producenti na tiskovnoj konferenciji u Arheološkom parku Vižula u Medulinu.

- Stiže nam ljeto u kojem smo probali na jedan promišljeniji način složiti naše programe, s ciljem da ne samo zabavljaju goste koji su već kod nas, već i da budu motiv njihova dolaska na našu rivijeru. S Turističkom zajednicom grada Pule i uz financijsku potporu Turističke zajednice Istarske županije, krenuli smo u zajedničku marketinšku kampanju "Svjetske zvijezde na antičkim pozornicama" na stranim tržištima, jer se u narednih nekoliko mjeseci, na ovom našem malom prostoru, zaista redaju manifestacije i događaji svjetskog kalibra koje su konkurentne na svjetskom tržištu i izvjesno je da bi mogle privući značajan broj novih gostiju", kazao je jutros na Vižuli direktor Turističke zajednice Medulina Mihael Idžaković, najavljujući, kako je kazao, "najuzbudljivije ljeto na Medulin Rivieri do sada!".

Tako kamenolom Cave Romane uskoro ponovno postaje jedna od najelitnijih pozornica svijeta elektronske glazbe, te će na njoj nastupiti neki od najpopularnijih i najtraženijih svjetskih DJ-a poput Solomuna i Kalkbrennera, ali i Vintage Culture, Adriatique, te mnogih drugih izvođača koji će drugog vikenda u lipnju, u sklopu drugog izdanja nagrađivanog festivala Gates of Agartha, ponovno pretvoriti antički kamenolom u Vinkuranu u spektakularni plesni podij, najavio je direktor TZ-a.

U ljetnim mjesecima u cave Romane stižu glazbenici koji su ispisivali povijest domaće i strane glazbe poput Darka Rundeka, Gibonnija, Leta 3, Parnog valjka, Bijelog dugmeta i grupe Dire Straits Legacy. 


- Novi program, Music, Wine & History Festival će se odvijati na Vižuli i koji će publici na ostacima rimske patricijske vile, uz zalazak sunca, pružiti priliku da degustiraju vina lokalnih vinara i uživaju u glazbi istinskih umjetnika. Uz izvedbe predstave o Crispu i Vikenda antike na Vižuli, planirani su nastupi Nilza Costa Quarteta, grupe Veja, te poznate čelistice Ane Rucner koja će 21. lipnja izlazak prvog ljetnog sunca pozdraviti nastupom na dubrovačkom Srđu, a njegov zalazak, istog dana, nastupom na Vižuli, spajajući tako i glazbom dva poznata brenda hrvatskog turizma", kazao je Idžaković.

Kao i svakog ljeta tu je i niz tradicionalnih pučkih fešti na kojima će ove godine među ostalima nastupiti grupa Magazin, Alen Vitasović, Giuliano, Šajeta, grupa Dalmatino, klapa Cambi i niz lokalnih izvođača, a najavljeni su i koncerti klasične glazbe u crkvi svete Agneze, novo izdanje gastro glazbene manifestacije Hook&Cook Festival, Rotonda Garden Party, te novo izdanje prvog hrvatskog rockabilly festivala "Tear it up" koji će već za dva dana, uz puno dobre glazbe i zabave, posjetitelje vratiti u pedesete godine prošlog stoljeća.

Načelnik Medulina Ivan Kirac kazao je da Općina u sinergiji s Turističkom zajednicom svake godine radi na osmišljavanju novih programa i sadržaja kako bi svaki gost, ali i mještanin općine Medulin mogao pronaći neki događaj koji je "baš po njegovom guštu".

"Uskoro počinjemo i s programom vezanim uz obilježavanje dana općine Medulin, te ćemo tijekom cijelog lipnja tim povodom organizirati programe u što će, na što smo posebno ponosni, biti uključene i brojne medulinske udruge", kazao je Kirac. (iPress)