Danas će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju sa snijegom. U Istri i na moru mali predah uz nešto više temperature zraka i slabiji vjetar kao uvod u novo hladno razdoblje.

Danas na Jadranu djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku malo kiše moguće je uglavnom na sjevernom Jadranu te na otvorenom moru i otocima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na moru umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 2 i 6, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 10 do 14 °C.

I sutra na Jadranu djelomice i pretežno sunčano, a u unutrašnjosti većinom oblačno uz rijetku te slabu oborinu. U nizinama će to većinom biti kiša, a u visinskim predjelima snijeg. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na moru između 4 i 9. Najviša dnevna od 1 do 5, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 8 i 13 °C.

Idućih desetak dana prognostičari najavljuju nastavak hladnog vremena uz nešto više sunca. U unutrašnjosti Istre temperature će biti i do minus 5, na obali oko 2,3. Dnevne će se kretati uglavnom oko 5, 6 stupnjeva a mjestimično može biti malo kiše ili snijega. (iPress)