Spektakularno sedmodnevno glazbeno događanje PULA MUSIC WEEK, koje će biti održano u pulskoj Areni, uz techno line-up kakav još nije viđen u Hrvatskoj i jedinstveni doživljaj koji spaja glazbu s vrhunskim tehnologijama, najavljen je danas na konferenciji za novinare u podzemlju Amfiteatra. U Areni traju posljednje pripreme, tone opreme montiraju se i svi s nestrpljenjem očekuju 30. lipnja kada Arena u 19 sati otvara ulaze. Tako će biti i svakog dana do 6. srpnja. After partiji organizirani su u pulskim tunelima Zerostrasse.    

Uz vodeće ljude iz organizacije Pula Music Weeka, čiju organizaciju potpisuju najveći glazbeni promotori ALDA i Insomniac, javnosti su se obratili Baggi Begovic te Kristijan Gržetić. Dobrodošlicu tisućama mladih ljubitelja elektronske glazbe iz 50-tak zemalja svijeta poželjeli su i gradonačelnik Pule Filip Zoričić, direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj te čelni čovjek Unilinea Boris Žgomba. Javnosti su predstavljani detalji glazbenog projekta koj ovaj četvrtak 30. lipnja započinje u Puli i trajat će narednih sedam dana.

Gradonačelnik Filip Zoričić nije propustio zahvaliti organizatorima ALDA-i i Insomniacu što će u periodu od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli nastupiti neki od najboljih svjetskih DJ-eva. - Grad Pula treba ovakva događanja. Efekti koji proizlaze iz ove organizacije polako izlaze na površinu, a najbolje tek slijedi. Prvenstveno u ekonomskom, turističkom i kulturnom aspektu. U naš grad se ovih dana slijevaju tisuće posjetitelja iz Hrvatske i cijelog svijeta i s razlogom s nestrpljenjem očekujemo početak festivala koji ćemo raširenih ruku dočekati ovo ljeto, ali i narednih godina. Grad Pulu i njene građane, a posebno privredu očekuju lijepe stvari i stoga smo kao domaćini iznimno sretni što imamo priliku biti dio ovako velikog događanja koje će Pulu zasigurno dovesti na glazbenu mapu svijeta, naglasio je Zoričić zamolivši građane za strpljenje zbog mogućih gužvi ali i da budu svi skupa dobri domaćini.

Kristijan Gržetić zamolio je građane Pule da se u slučaju bilo kakvih problema nastalih zbog organizacije festivala obrate organizatorima na info punktovima. 

U ime 'Pula music week-a' Baggi Begovic rekao je kako je višemjesečna produkcijska realizacija dovedena do vrhunca i u narednim danima nas očekuje vrhunska zabava uz neke od najpopularnijih izvođača elektronske glazbe. Činjenica je da izvođači koje ćemo imati priliku vidjeti tijekom narednih sedam dana predstavljaju techno line-up kakav još nije viđen u Hrvatskoj. Sada je posve jasno je da ovom organizacijom grad Pulu svrstavamo na globalnu glazbenu scenu. Pula time postaje neizostavna lokacija za okupljanje ljubitelja elektronske glazbe iz cijeloga svijeta, a svim posjetiteljima ćemo pružiti doživljaj koji spaja glazbu s vrhunskim tehnologijama. Jedna od najupečatljivijih karakteristika definitivno je vizualna umjetnost i lightshow koji će pratiti svaki od nastupa i koji svojom vizualnom atraktivnošću dovodi doživljaj na najvišu razinu. Očekuje nas festival koji će posjetiteljima dati nesvakidašnju jedinstvenu dimenziju i nezaboravno iskustvo, istaknuo je Begovic.

Okupljenima se obratila i Sanja Cinkopan Korotaj ispred turističke zajednice grada Pule rekavši da ovakva događanja u turističkom smislu mijenjaju i podižu kvalitetu turističke ponude i privlače novu publiku. 

Istra i Hrvatska godinama grade svoj položaj prateći globalne trendove i danas slobodno možemo konstatirati da smo prema količini globalno zanimljivih događanja u samom vrhu globalne turističke scene, istaknuo je Boris Žgomba.

U Puli će tijekom sedam dana, počevši od ovog četvrtka slijediti glazbena događanja tijekom kojih će nastupiti neki od vodećih DJ-a. Festival započinje nastupom južnokorejske atrakcije Peggy Gou. Slijede nastupi Solomuna, britanskog producentskog dua Disclosure, Tale Of Us,  Borisa Brejche, Charlotte de Witte, a kao šlag na tortu slijedi spektakl posljednjeg dana događanja kada posjetitelje očekuje nastup Black Coffee-a, izvođača čiji je album ovogodišnji osvajač Grammyja u kategoriji najboljeg plesnog albuma elektronske glazbe.

O ALDI I INSOMNIACU

ALDA je međunarodna producentska tvrtka, razvijač konceptualnih događanja i promotor međunarodne elektronske glazbe na čijem je čelu Allan Hardenberg. Organizatori su događanja poput AMF-a, A Day At The Park, Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, SAGA Festival, We Are Connected, New Horizons, This is Me, Secret Project Festival i The Flying Dutch. Od 2018. ALDA je udružila snage s američkim festivalskim divom Insomniacom te zajedno ove dvije vodeće producentske kuće donose na globalnoj sceni međunarodno raznolikoj i širokoj publici nezaboravna iskustva elektronske glazbe. Insomniac globalno organizira neke od najinovativnijih, najzanimljivijih glazbenih festivala i događaja na svijetu. Unaprijeđeni najsuvremenijom rasvjetom, pirotehnikom i dizajnom zvuka, umjetničkim instalacijama velikih razmjera, kazališnim izvođačima i specijalnim efektima sljedeće generacije, ovi događaji osvajaju osjetila i nadahnjuju jedinstvenu razinu interakcije s obožavateljima. Kvaliteta iskustva je glavni prioritet Insomniaca.

Tijekom 25 godina djelovanja organizirali su više od 2000 festivala, koncerata i klupskih večeri za gotovo 5 milijuna posjetitelja diljem svijeta. Najpoznatiji glazbeni događaj s potpisom Insomniaca je Electric Daisy Carnival Las Vegas (najveći svjetski festival plesne glazbe koji tijekom tri dana privlači više od 465.000 posjetitelja. Tvrtku je osnovao Pasquale Rotella, koji je prema Forbesu jedan od pet nautjecajnijih osoba globalne showbiz scene. Sjedište Insomniaca koji je osnovan 1993. godine je u Los Angelesu, a 2013. godine sklopili su partnerstvo s vodećom globalnom entertainment tvrtkom Live Nation. (iPress)