Daniel Bažant nekadašnji član Hrvatske juniorske reprezentacije u boksu, jedan od najboljih MMA boraca na području Balkana, finalist Armagedona, član najveće europske MMA organizacije KSW-a, pridružio se platformi iDEMO kao kandidat na listi za Gradsko vijeće Grada Pule, u nastojanju da pridonese razvoju sporta u gradu Puli, prvenstveno amaterskog sporta.

"Smatram da se moraju uspostaviti drugačiji i transparentniji kriteriji nagrađivanja uspjeha sportaša grada Pule. Amaterski sport mora biti bolje financijski podržan od strane grada ukoliko želimo da u amaterskim sportašima, koji ostvaruju značajne uspjehe, imamo bolje promotore našeg grada.

Kroz rad u Gradskom vijeću boriti ću se za ujednačen tretman svih sportova na temelju ostvarenih rezultata. Želim stati na kraj pristranom i subjektivnom vrednovanju pojedinih sportova u Puli.        

Sramota je da mladi dečki moraju pored nas odvajati novac od školskih marendi kako bi mogli otići na turnire i prvenstva.

Na tom putu mnogi mladi, talentirani, perspektivni sportaši prisiljeni su odustati jer nažalost nisu u mogućnosti podnijeti  financijski teret koji ostvarenje određenih rezultata zahtijeva.

Moramo pronaći način i sredstva da to promijenimo i da gradu Puli vratimo image „grada sporta“ koji je nekada imao“. (Izborni stožer)