Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske evidentirano je 27 prometnih nesreća, od kojih devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama dvije su osobe teško, a sedam lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u sedam prometnih nesreća.

Tijekom vikenda kontrolirano je 436 vozila i vozača. Iz prometa je isključeno 30 vozača i sedam vozila.

U petak, 5. srpnja oko 18 sati na parkiralištu Industrijske ulice u Puli, 77-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake. Vozač je u jednom trenutku započeo vožnju unatrag te je prešao preko uzdignutog rubnjaka i udario u parkirani automobil, a potom i u metalnu ogradu. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istog dana oko 19 sati prometna policija je prekršajno sankcionirala 59-godišnjakinju koja je u Pješčanoj uvali upravljala automobilom, pulske registracijske oznake pod utjecajem alkohola od 1,45 promila. Vozačica je prilikom vožnje unatrag u namjeri da parkira automobil, zadnjim dijelom udarila u prednji dio parkiranog automobila, a potom se udaljila bez da je razmijenila podatke s vlasnikom čiji je automobil oštetila. Policija je ubrzo pronašla ženu i smjestila u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv nje pokreće prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. (iPress)