Snijeg u utorak pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like, a očekuje se da će nastaviti povremeno padati i danas i sutra, doznaje se iz Područne meteorološke službe u Rijeci.

Hladni zrak sa sjevera donio je niže temperature i snijeg pa je danas u 8 sati u Delnicama izmjereno 14 centimetara snijega, na Pargu 9, u Crnom Lugu 3.

Na Zavižanu je 27 centimetara snijega, a snježni pokrivač prekrio je i Platak gdje ga ima od 10 do 20 cm.

Iz HAK-a također napominju da u Gorskom kotaru povremeno i mjestimice pada snijeg te ističu da su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru: Zdihovo-Stubica-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, Prezid-Parg-Delnice, Stubica-Hreljin Ogulinski, Brod na Kupi-Delnice, Parg-Čabar, Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja.

Također i na cestama: Vrata-Fužine, Platak-Kamenjak, Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, Hreljin-Zlobin-Fužine, Bukovac-Vrata-Fužine, Sopač-Mrkopalj-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja.

Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

DHMZ: Nastavak 'zimskog' vremena do vikenda

Promjenljivo, na zapadu unutrašnjosti pretežno oblačno s povremenom kišom i lokalno jačim pljuskovima i grmljavinom, a uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg uz mjestimično stvaranje snježnog pokrivača, prognozira DHMZ.

Na istoku i jugu dulja sunčana razdoblja, a kiša većinom prema kraju dana.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, navečer sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu na sjeveru umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, drugdje jugo, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura između 9 i 14, u gorju niža, na istoku i jugu od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva, prognoza je DHMZ-a. 

I u srijedu će biti promjenljivo, ponegdje u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na jugu. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i snijeg. Vjetar uglavnom slab, u Podravini, Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak te jugo. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, na Jadranu između 6 i 11 °C. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 °C.

Slično vrijeme nastavit će se i idućih dana, a stabilnije s više sunca prognozira se tek za vikend. (iPress/foto Nacionalni park Sjeverni Velebit)