Predsjednik Republike Zoran Milanović demantirao je u četvrtak da će dati ostavku, što je najavio ministar Oleg Butković, kojeg je Milanović nazvao lažovom kojem ne treba vjerovati.

“I mi trebamo vjerovati jednom lažovu nakon njegovih konzultacija s kravom. Nek se nastavi konzultirati s kravom”, rekao je Milanović.

Na pitanja o ostavci Milanović je ponovio da je o tome rekao sve što je imao reći.

“Odakle vam ideja da ću ja dati ostavku? Vi vjerujete čovjeku koji kaže da ne postoje poruke iz mobitela Josipe Rimac?", kazao je.

Dodao je kako bi možda postupio drugačije u slučaju da ima posla s pristojnim ljudima.

"Ovako, svjestan težine situacije, idem ovako, što nije idealno i na moju je štetu i na štetu stranke", pojasnio je.

Da sam kandidat, rekao je, išao bih u debatu, iako bi se ona mogla dogoditi i sada, ali Plenkoviću to služi kao izgovor.

"U njoj bih ga zgromio, razgovarao bih s kamerom, građanima, on bi tu bio kao kulisa. Činjenica da sam predsjednik i vrhovni zapovjednik ne bi smjela biti zapreka Plenkoviću da me riješi, da pokaže građanima kakav sam amater, i to ne dan preije izbora nego jučer”, rekao je Milanović.

Ponovio je da bi bilo vrlo neinteligentno da da ostavku, "jer imamo posla s ljudima koji su vrlo kriminogeni".

Dodao je da bi bilo zakonito i ustavno i da je kandidat SDP-a na listi, jer postoje srodni zakoni koji predsjedniku dopuštaju kandidaturu na listi za Europski parlament. (Hina)