Slab snijeg mjestimice pada u unutrašnjosti, ponegdje ima i magle, a na kolnicima koji su mokri i skliski, zbog niskih je temperatura moguća poledica, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba.

Hrvatsku u subotu očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u prvom dijelu dana na sjevernom Jadranu uz mjestimice slabu kiši, a u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj slab snijeg ili susnježicu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Sunčanih razdoblja najprije će biti na jugu, a poslijepodne i na zapadu.

Vjetar će puhati većinom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura i sjeverozapadnjak, a navečer jugo.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 0 i 5, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva. 

U prvom dijelu nedjelje oblačno s kišom, u najvišim predjelima sa snijegom. Ujutro se ponegdje u unutrašnjosti kiša može smrzavati na tlu. Od sredine dana prestanak kiše i postupno razvedravanje, najprije na zapadu. Navečer mjestimice u unutrašnjosti magla.

Vjetar uglavnom slab, prijepodne ponegdje umjeren jugozapadni, popodne na istoku sjeverozapadni.

Na Jadranu slabo i umjereno jugo, uglavnom na jugu i jako, u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 3, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 °C. (iPress)