Općinski sud u Ljubuškom po drugi put je odbacio zahtjev za određivanje pritvora bivšem rukometašu Denisu Buntiću osumnjičenom da je pretukao suprugu Klaru, na što je Tužiteljstvo Županije zapadnohercegovačke u ponedjeljak ponovno najavilo žalbu.

Sudac je "ponovo donio rješenje kojim je odbijen prijedlog tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D. B." protiv kojeg se vodi istraga zbog nasilja u obitelji, naveli su iz Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke (ŽZH).

Prije toga izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom uvažilo je žalbu tužiteljstva da se ponovno razmotri njihov zahtjev o određivanju pritvora.

Općinski sud u Ljubuškom ocijenio je kako je dovoljno to što Buntić ne smije prilaziti žrtvi, supruzi Klari, na manje od stotinu metera i javljati se svakodnevno u policijsku postaju.

Nezadovoljni takvom odlukom iz Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke su ponovno uložili žalbu "zbog bitnih povreda kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja", navodi se u priopćenju.

Ponovno su zatražili da sud uvaži njihovu žalbu, predmet vrati sucu na odlučivanje ili da rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

U Tužiteljstvu smatraju da postoji opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na iskaze svjedoka, ometati kazneni postupak ili ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić sumnjiči se da je pretukao suprugu Klaru nakon čega je ona pobjegla iz kuće te slučaj prijavila policiji. Nakon toga je on uhićen, ali i ubrzo pušten, a u obiteljskoj kući je pronađen arsenal oružja.

Klara Buntić je javnosti dostavila mučan audio zapis nasilja, a u više istupa svjedočila o zlostavljanju. Istaknula je kako strahuje za život te je najavila da je pokrenula postupak rastave braka. (Hina)