Ukoliko ste se prestrašili da je s nedavnim nevremenom, tučom i pijavicama označen i kraj ljeta i uživanja u moru, ovo je dobra vijest za vas. Ljeto traje, a po svemu sudeći uživat ćemo još tjednima.

- Bit će pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a u unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu ujutro te ponovno navečer ponegdje umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25, u Dalmaciji i do 28 stupnjeva Celzijusovih.

I sutra će biti djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. U Dalmaciji, osobito na krajnjem jugu, uz promjenjivu naoblaku lokalno može pasti malo kiše ili pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje i jaka, a danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura 8 do 13, na Jadranu između 16 i 21 °C.

Najviša dnevna većino od 22 do 26, a duž obale i na otocima od 26 do 30 °C., prognoza je DHMZ-a.

Temperatura mora u Istri je od 23 do 25 stupnjeva.

Sunčano i toplo očekuje se sve do konca tjedna, a sudeći po nešto dugoročnijim prognozama toplo i sunčano vrijeme uz malo oblaka trebalo bi nas pratiti do kraja rujna. (iPress)