U sklopu Erasmus+ projekta na temu vršnjačkog nasilja „Let's All Go to the Theatre of European Dreams", kojem je koordinatorica prof. savjetnica Alenka Banić Juričić, učenici OŠ Marije i Line, Umag – SE „Marija i Lina“, Umago boravili su u Grčkoj od 8. do 13. listopada 2023.

Erasmus+ projekt „Let.s All Go to the Theatre od European Dreams“ službeno je započeo u prosincu 2021. godine, a trajat će do travnja 2024. godine. U današnjem svijetu ne postoji škola bez vršnjačkog nasilja pa tako i sve partnerske škole imaju probleme s različitim oblicima nasilja.

Upravo ovaj projekt želi osvijestiti važnost ove problematike te unijeti potrebne inovativnije metode i tehnike za suzbijanje negativnih vrsta ponašanja. Osim naše, uključeno je i sedam škola iz različitih europskih zemalja: Rumunjske, Velike Britanije, Bugarske, Turske, Malte i Grčke.

U sklopu ovog Erasmus projekta, putovanje u Grčku je jedina mobilnost u kojoj su putovali i učenici, a zasluženo odabrani učenici koji su putovali jesu: Karlo Šimić i Nikola Bjelajac iz 8. a, te Vid Kovačić, Ema Paić Hrbat i Stefano Bassanese iz 8. c. U pratnji učenika išle su učiteljica Martina Baljak i knjižničarka Maja Lalić.