Plesačice Udruge mladih Urbana subkulturna baza (USB) Poreč zasjale su zlatnim sjajem na međunarodnom natjecanju Island dance competition, koje je proteklog vikenda u Malinskoj na Krku prštilo plesnim virtuozizmima i dobrom energijom čak 1.900 sudionika iz 49 klubova. Osvojile su fantastičnih 15 prvih, dva druga i četiri treća mjesta, dokazujući svoje kvalitete, kreativnost i rezultate marljivog treniranja, koje ih čine prepoznatljivima na takvim manifestacijama.

Vrijedno je istaknuti i da su renomirani suci uvrstili numeru „Hierarchy“, koju izvode Julia Brajković, Vita Herak i Jana Šimunović, a potpisuje Ivana Domazet, u Gala večer, među 12 najbolje ocijenjenih koreografija čitavog natjecanja, od ukupno prijavljenih 490. Ovaj vrstan trio u finalnom poretku na Gali potvrdio je svoj potencijal petim mjestom.

- Radi se o doista iznimnom uspjehu, uzimajući u obzir nevjerojatno veliku i jaku konkurenciju ne samo hrvatskih, već i inozemnih klubova. Ponosni smo na svih tridesetak naših plesačica koje su ovom prigodom nastupile na natjecanju s ukupno 39 koreografija i na najbolji mogući način predstavile naš Poreč. Za njih je to bilo nevjerojatno iskustvo, puno uzbuđenja, veselja, novih znanja i prijatelja. Bilo bi doista šteta uskratiti im ovakve doživljaje, no sve ih je izazovnije ostvariti zbog teške financijske situacije koja svih opterećuje. Zahvaljujemo, stoga, roditeljima koji su uvijek uz nas i Gradu Poreču te svima koji nas prate i podržavaju, poručila je koreografkinja, trenerica i predsjednica USB-a Ivana Domazet.

USB-ovke su ovim najnovijim vrijednim rezultatima i nagradama zaključile plesnu godinu. Nedavno su svojim obiteljima, prijateljima i drugim sugrađanima pokazale što znaju na završnoj plesnoj produkciji u dvorani Intersport centra u Zelenoj Laguni. Pred njima su praznici koje će provesti radno i zabavno, organiziranjem Ljetnog plesnog kampa u Poreču i Ljetnog mjuzikl kampa u Taru te tematskih radionica Art Lab.